Monday, February 19, 2007

Dejlig...

...det goaste landet jag vet, Danmark så klart. Ändå är det ju så klart borta bra men hemma bäst. En snabbvisit blev det i allra högsta grad till det härliga landet, där mina rötter finns.

Lördag morgon, mörkret håller oss fortfarande i sitt järngrepp, klockan piper strax efter kl 05 och en väldigt trött Ms E, masar sig ur sängen och hoppar in i duschen. Vaknar till av det kalla vattnet mot sina fötter...brrr.. gåshuden sprider sig som en löpeld över kroppen, katten jamar. Hon vill alltid ha sån uppmärksamhet på morgonen. Bland det bästa hon vet är när E ligger kvar i sängen en stund och kelar och busar med henne, då trivs lilla Texas. Hon har ett sjätte sinne med den goa kissen, hon förstår ganska så snart att något är på G, hennes matte packar sin väska, plockar ner tandborsten i neccesären och nästan halvspringer från rum till rum vilket gör det lilla livet förvirrat, då hon så gärna vill vara där matte är måste man ju följa efter...

Strax efter 06 ringer telefonen otrevligt högt och pipigt, hm kanske skulle byta signal på den? Det var min skjuts för helgen att komma. T kraken var med trött, men med gott humör och goda samtal så gick resan ovanligt fort, kanske GPS'ns förtjänst vad vet man...

Danmark och Helsingör syntes snart i horisonten, och en varm mysig känsla välde upp inom E, en känsla hon som oftast känner när danmark är inom synhåll, en känsla av att höra hemma där. GPS'n styrde ekipaget söderut mot Lolland, detta platta och karga landskap, påminnandes om skåne men ännu mer platt... Landade på en härlig liten gård ute på landet där E's själ kunde ha stannat för evigt. Där fanns allt, landet, luften, djuren, kärleken och naturen. Vad mer kan man begära? E ville knappt åka därifrån, trots hon blev biten av en ilsken blå-gul Ara, hon kände hon fick skylla sig själv då man inte stoppar in fingrar till fåglar man inte känner. ( Se där nu lärde ni er någe med hehe) Men men Morbror A hade ju nästan maten färdig och fick nästan spader då GPS'n visade 2½ timma kvar att köra...(går inte jättefort med släp)

Mätt i magen av den otroligt goda middagen härliga morbror lagat till satte alla sig ned i vardagsrummet och snackade minnen. Snart var det var dags för oss alla att drömma oss in i drömmarnas värld, för E infanns sig den världen rätt så snart efter en lång dag i bilen med många starka intryck att smälta, en härlig natts sömn fick hon.

De danska "krydboller"(nån form av fralla) smakade gott tillsammans med frukost teet. En smart förberedelse för dagens alla händelser. Datorer att fixa och släktingar att träffa stod på schemat för denna ovanligt kalla söndag i Frederiksund. Rätt över gården från morbror bor en moster till E, en person som hon inte mött på nästan 15 år. En märklig känsla hos E spred sig i kroppen. Hon kände igen henne, hon var ju lik någon. Så klart är hon lik E's egen mamma men där fanns faktiskt drag och rörelser i hennes mönster som faktiskt stämmer överens med E's egna. Är det positivt?

E och T passade även på att svänga förbi E's riktiga mormors man Bent, en man hon träffade för 3 år sedan ca då mormodern hade gått bort, så dem samlades för en begravning i stillhet. Innan det var det nog 15 år sedan E träffade honom och sin mormor då. Maken till att bli lycklig för lite besök är nästan sällsynt, får känslan av att man är något slags helgon bara man tar sig tid att åka ända från Sverige för att hälsa på. Vilket ärende det än må vara.

Även om samtalen kunde ha blivigt timmtal långa så fick nu E säga stopp och resa sig upp, det var ju en lång resa hem med. Kurrade i magen gjorde det också. Så E och T sökte upp en härlig restaurang i Helsingör innan vi angjorde en färja för hemfärd.

Väl hemma igen kånkades resan egentliga huvudsakliga ting in hos E, nämligen Gustavs nya bur. Den som han och E har väntat på nu så länge. Och nu står den här... nästan i all sin prakt. E behöver ett par händer till för att få den sammansatt, men hjälpen är på väg. (Tack Mamma)

Over and out, Ms E

6 comments:

Tomas Andersson said...

Nästan det första jag kom att tänka på när jag läste detta inlägg var Torssons sång =)

Miffolurva said...

Haha den är ju bäst.. för dem som vill så sänder jag gärna över den via msn. Ms E

Anonymous said...

låter som du har haft en mysig helg.. kramar jaja38

Anonymous said...

det aer ett dejligt land :-)

Hanna said...

Låter som du hade en trevlig helg iaf. =) Har du fått ihop buren ännu? Vad är Torssons sång?

Wolf said...

nej inte slutat kommentera... kommenterar när ja har nått o säga typ =) hade inte så mkt o "invända" om mot detta inlägget eller så... väntar bara på bilder på buren :P